Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

s sotorsko prikolico camp-let okoli sveta avstralija 5c100c 1

Avstralija – flora in favna “na steroidih”

Najbolj znana svetovna Camp-let ambasadorja, Stefan Krallinger in Melanie Heitmann, že četrto leto potujeta po svetu s šotorsko prikolico Camp-let in starim Mercedes-benzom. Trenutno odkrivata čare Avstralije, te ogromne in neverjetne “dežele tam spodaj”. Javila sta se nam polna čudovitih vtisov in novih izkušenj, ki jih nadvse rada delita z vsemi ljubitelji Camp-let šotorskih prikolic in potovanj.

[Intervju: Lucija Berce, foto: Stefan Krallinger in Melanie Heitmann]

Trenutno potujeta po Avstraliji. Kaj se vama je na tej poti do sedaj najbolj vtisnilo v spomin?
V Avstraliji je narava noro lepa, kot da sta flora in favna “na steroidih”, zato naju iz dneva v dan navdušuje. Ne moreva pozabiti barvitih koralnih grebenov Ningaloo, divjih cvetov, kitov, ki so skakali visoko v zrak, neverjetnih strmih sotesk s čudovitimi slapovi, najbolj pa naju je razveselilo srečanje z najlepšimi in najbolj prijaznimi živalmi, kratkorepimi grmičarskimi kenguruji (ang. Quokkas) z otoka Rottnest.

s sotorsko prikolico camp let okoli sveta avstralija 5c100c 2

Na potovanju okrog sveta največkrat kampirata kar na divjem. Kaj je bilo najbolj avanturistično divje kampiranje v Avstraliji?
V Avstraliji sva ponovno spoznala, da je divje kampiranje v resnici tudi precej nepredvidljivo in nevarno. Pred kratkim sva se odločila, da bova kampirala v bližini nacionalnega parka Cape Range, na poti tja pa sva naletela na cesto, ki je bila sprva povsem prevozna in varna, na koncu pa je postajala vedno bolj peščena in strma, zavijati je bilo praktično nemogoče. K sreči sva kljub vsemu varno prispela na cilj. Vmes naju je bilo kar malo strah, a ravno to daje poseben čar najini avanturi.

»Postavila sva jo več kot 1000-krat!«

Kako sta zadovoljna s Camp-letko v Avstraliji? Po štirih letih potovanja s šotorsko prikolico jo verjetno postavita že zelo hitro. Koliko minut porabita?
Najina camp-letka še vedno deluje odlično in je neuničljiva. Na štiriletnem potovanju pravzaprav ni bilo vremena, ki ga najina hiška na kolesih ne bi izkusila: od vročine, mraza, vetra, dežja do vlage. Postavila sva jo več kot 1000-krat, zato si lahko predstavljate, da stoji v rekordno hitrem času. Ko sva se nazadnje merila, je trajalo 1 minuto in 40 sekund, nato pa sva porabila še 6 minut in 40 sekund, da sva zabila kline, postavila mizo s stoli in že sva uživala v  lepem večeru.

s sotorsko prikolico camp let okoli sveta avstralija 5c100c 3

s sotorsko prikolico camp let okoli sveta avstralija 5c100c 4

 

»Najina camp-letka še vedno deluje odlično in je neuničljiva. Na štiriletnem potovanju pravzaprav ni bilo vremena, ki ga najina hiška na kolesih ne bi izkusila.«

Na vajini poti okrog sveta je bilo dostikrat tudi slabo vreme. Kako se šotorska prikolica Camp-let obnese v nevihti?
Kampirala sva na nekaterih najbolj nevihtnih krajih po svetu, kot so Patagonija, Tarifa v Španiji, na Norveškem in v Mongoliji. V Avstraliji naju je pred kratkim presenetil močan veter, ki ga je prineslo z Antarktike in temperatura je v trenutku padla s 35 na 11 stopinj Celzija. Namesto dveh klinov sva jih pritrdila sedem, prikolico pa postavila v smeri vetra in nisva imela nobenih težav. Ko je hladno in deževno, prikolico zapreva, se pokrijeva z nekaj odejami in pijeva vroč čaj, v vročini pa odpreva vse stranice in tako ustvariva prepih. Po štirih letih potovanja s Camp-letko sva ugotovila, da ni slabega vremena, slaba je lahko le oprema.

s sotorsko prikolico camp let okoli sveta avstralija 5c100c 6
s sotorsko prikolico camp let okoli sveta avstralija 5c100c 7

 

Kaj je za vaju največja prednost potovanja okrog sveta s šotorsko prikolico in avtom?
Največja prednost je ta, da sva vedno svobodna in lahko kadarkoli greva, kamor si želiva, saj prikolico enostavno odklopiva in že sva na primer v centru večjega mesta. Videla sva veliko ljudi, ki potujejo z avtodomom ali kombijem s strešnim šotorom, ki se niso nikoli mogli odpraviti na enodnevni izlet, saj je bilo to za njih logistično prezahtevno. Pomembna prednost je tudi ta, da prihranite na gorivu, saj je ta prikolica precej lahka, nenazadnje pa ima veliko bivalnega prostora, večjega, kot na primer avtodom ali potovalni kombi.

s sotorsko prikolico camp let okoli sveta avstralija 5c100c 8
s sotorsko prikolico camp let okoli sveta avstralija 5c100c 9

 

Kdaj se bosta končno vrnila domov? Kaj je za vaju pravzaprav dom, po tem, ko sta že toliko časa zdoma?
Dobro vprašanje. Včasih kar ne moreva verjeti, da sva že tako dolgo na poti. Šotorska prikolica Camp-let je pravzaprav najin dom, ker se ne glede na to, kje jo postaviva, počutiva kot doma. Skoraj vsak dan imava pred sabo nov vrt in nov razgled.

Sicer pa, vsega dobrega in lepega je lahko kdaj preveč. Predstavljajte si, da bi vsak dan praznovali rojstni dan ali božič. Toliko vtisov se je nabralo v teh štirih letih, da resnično potrebujeva premor. Spomladi 2020 se zaključi najin projekt in takrat bova zagotovo nekaj časa v Evropi.

s sotorsko prikolico camp let okoli sveta avstralija 5c100c 5

Za še več čudovitih utrinkov in doživetij z njune poti po svetu in kako se na poti obnese šotorska prikolica camp-letka, spremljajte projekt 5c100c na družbenih omrežjih.

 

Želim izvedeti več

Je Camp-letka zamikala tudi vas?

Spoznajte vse lastnosti in prednosti vrhunske šotorske prikolice Camp-let ter preživite svoje najljubše dopustniške trenutke s to vsestransko sopotnico tudi vi.
Želim izvedeti več

 

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2024

 

10 let Kampirajmo skupaj!

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

arhiv gumb

 

 

DOGODKI

10 let Kampirajmo skupaj!
Kamp Velenje, 7.-9. 6. 2024

Že 8. Camp-let vikend je za nami 
Menina 2022, Zgornja Savinjska dolina

8. Camp-let vikend – kamp Menina
PRESTAVLJENO:  3.-5. junij 2022

7. Camp-let vikend – Kamp Sončni gaj
Terme Banovci, 4.-6. JUNIJ 2021

Šotorske prikolice v MB Europarku
Prestavljeno - nov datum sporočimo 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100