Privoščite si omamne okuse jesenskih darov narave s preprostim receptom in retro pridihom emo posode.
Priprava:
Za enolončnico z bučo in kračo najprej pripravimo kračo. Olupimo čebulo in jo prepikamo s klinčki. Kračo skupaj s prepikano čebulo, kumino in lovorjevimi listi damo v večjo posodo in zalijemo z zelenjavno juho. Kuhamo ca. 2 uri, nato kračo vzamemo iz posode in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno meso ločimo od kosti in narežemo na grižljaj velike kose.
Olupimo bučo, jo razpolovimo, odstranimo semena in meso buče narežemo na kocke. V večji posodi segrejemo olje in na njem popražimo kose buče in čebulo. Polovico buče in krompirja zalijemo z juho in spasiramo s paličnim mešalnikom. Začinimo s curryem, soljo in poprom.
Dodamo preostale kose buče, krompir in kračo ter pustimo še nekaj časa rahlo vreti.
Okrasimo s svežim timijanom in enolončnico z bučo in kračo lahko postrežemo.
Namig: za poseben »gušt« jo servirajmo v retro emajlirani posodi.