Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

Biljana Brodnjak Pony popotnica 1000px

Biljana Brodnjak je prav posebna gospa. Osvaja znane in manj znane turistične destinacije po vsej Sloveniji in sosednjih državah, a z malce drugačne perspektive. Iz svoje baze v Mariboru se na bližnje vrhove hribov ali v mesta odpravi kar s svojim Pony-jem, zelenim lepotcem, ki jo z vmesnimi časovnimi premori spremlja že vse od otroštva.

Zase pravi, da ni adrenalinski tip človeka in ravno zaradi tega ji je tovrstno kolesarjenje pisano na kožo. A vseeno med svoje največje dosežke šteje vzpon s Ponyjem na Vršič, ki ga je izvedla v sklopu dogodka RedBull GoniPony.

Ljubezen do voženj s Ponyjem je kmalu prerasla v pisanje bloga MojPony in jaz o njenih dogodivščinah in celo v organizacijo 1. dogodka Moj Pony in Jaz imava nov obraz, ki ga je na nekdanji praznik Dan mladosti, 25.5.2019 izvedla v Mariboru. Kljub neugodni situaciji s koronavirusom je tudi letos »odfurala« že kar nekaj kolesarskih tur.

Nostalgija, breskrbnost in mladost

V najstniških letih ni bilo dneva, da se ne bi kam zapeljala s Pony-jem, zato jo nanj vežejo spomini na druženje, brezskrbnost in mladost. Ko se je blagovna znamka Pony pred nekaj leti vrnila na slovenski kolesarski zemljevid, je bil čas za novega. Pravzaprav je glavni krivec za vse njene podvige s Ponyjem njen mož Gorazd, saj ji je kupil kolo za njuno 15. obletnico poroke. Seveda ponovno zelenega, ki mu ljubkovalno pravi MojPony Zelenko. Čeprav ima nostalgija največ zaslug, da vozi prav to in ne katerokoli drugo kolo, jo danes k novim dogodivščinam vlečejo predvsem želja po odkrivanju še neznanih krajev in osvajanju konkretnih »fur« prav s tem »malim« kolesom. Dokazuje, da lahko tudi z mestnim kolesom pride praktično kamorkoli, seveda pa je to zanjo tudi super rekreacija.

S Ponyjem osvaja Slovenijo in sosednje države

S podvigi je pričela skromno, na začetku so bile to krajše poti, izbrane čisto po naključju, kot so na primer okolica Maribora ali krajše kolesarske poti v bližnjih mestih. Potem pa je izvedela, da iz Gradca v Maribor pelje varna kolesarska pot ob Muri, kar je bilo za njo in njenega Ponyja idealna tura. Tako sta se z možem Gorazdom, ki jo spremlja pri vseh podvigih, neko soboto usedla na vlak za Gradec in se nazaj v Maribor peljala kar s Pony-jem.

Z njim je nato prečesala veliko slovenskih kolesarskih poti: Koroško kolesarsko pot Štrekno, del Dravske kolesarske poti, pot od Rogaške Slatine do Olimja, pa kolesarske poti po Prekmurju in Slovenskih goricah, okoli Bleda vse do Bohinja in Logarske doline. V letu 2020 je s Ponyjem prevozila tudi celotno, 32,5 km dolgo rekreacijsko Pot spominov in tovarištva, ki obkroža Ljubljano, poteka pa tam, kjer je v času druge svetovne vojne mesto obdajala vojaška zapora z bodečo žico.

V sosednji Avstriji je odkrivala prekrasne kolesarske poti okrog Vrbskega jezera in pot Murradweg iz Gradca do Maribora in vse do Bad Radgesburga. V lepem spominu ji je ostala tudi tura Kunstradweg v Pliberku in kolesarjenje okrog prekrasnih term v Hundertwasser stilu. Na Madžarskem se je udeležila dogodka »I bike Budapest« in s 15.000 kolesarji odkrivala čare Budimpešte.

Na Hrvaškem je s Ponyjem osvojila Porečanko oz. Parenzano, ki vodi od Trsta do Poreča, prepotovala Istro od Premanture čez Kamenjak do Medulina in kolesarske poti okrog Rovinja ter Vrsarja. Tudi v Dalmacijo do Murterja se je odpravila.

Dogodivščine je začela zapisovati na svojem blogu

Kar se je začelo s skromnimi izleti s kolesom po okoliških krajih je čez čas preraslo v vedno večje projekte. Vmes se je zgodilo toliko zanimivega, da ji je prijateljica, medtem ko ji je pripovedala o eni izmed dogodivščin, predlagala, da začne pisati blog. Čeprav ni vedela, kako se ga sploh lotiti, je svoje prve vtise objavljala na Facebook-u, ljudje pa so jo začeli redno spremljati. Tako je nastal blog "MojPony in jaz", v sklopu katerega je do sedaj napisala čez sto objav, kar pomeni, da je s Ponyjem osvojila ravno toliko različnih poti.

Kampiranje in potovanja z avtodomom

Poleg kolesarjenja rada kampira, v zadnjem času pa z možem potujeta svojim predelanim avtodomom. V šali pravi, da jo je s kampiranjem okužil prav mož Gorazd, ki jo je na prvi skupni dopust odpeljal v kamp in ne v hotel. Bilo ji je všeč in v letih, ko so bili tudi otroci še majhni, je bil zanjo to idealni način dopustovanja. Kampirali so v Stupicah v Premanturi, v Ježevcu na Krku in na Pelješcu, čare kampiranja pa so odkrivali tudi z najeto šotorsko prikolico Camp-let.

Njuni kolesarski podvigi so postajali vedno daljši in zanju je bilo kmalu preveč naporno, da se s kolesom zvečer vračata domov. Zato sta svoj kombi preuredila v manjši avtodom. Preobrazbe sta se lotila kar sama, večino informacij pa našla na forumih. Danes lahko v kombiju prespita, si ohladita pijačo ali pripravita kavico, kulinarične dobrote pa raje spoznavata v kakšni lokalni gostilni, saj sta oba po srcu tudi gurmana.

Več o predelavi si preberite tukaj.

Glavni namen je uživanje in sprostitev, načrtov za nove podvige pa veliko

Biljana ni tipična avanturistična kolesarka. Pravzaprav je adrenalin niti ne zanima. Pravi, da je kolesarjenje s Ponyjem njen hobi oziroma sprostitev po napornem delovnem tednu, zato je pomembno, da v vožnji s Ponyjem uživa, vidi nove kraje, spozna nove ljudi, običaje in seveda kulinariko. Za svoj rojstni dan si želi v Franciji s Ponyjem prekolesariti Canal du Midi, kolesarsko pot od Toulousa do Sete in če vikend prečesati še kakšno evropsko prestolnico. V Sloveniji si želi osvojiti še Kolesarsko pot Jureta Robiča od Mojstrane do Belopeških jezer in Dolenjsko, v Avstriji pa kolesariti okrog Hallstattskega jezera, saj so baje jutra tam, ko se megla spusti nad jezero, naravnost čudovita.

 

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2024

 

10 let Kampirajmo skupaj!

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

arhiv gumb

 

 

DOGODKI

10 let Kampirajmo skupaj!
Kamp Velenje, 7.-9. 6. 2024

Že 8. Camp-let vikend je za nami 
Menina 2022, Zgornja Savinjska dolina

8. Camp-let vikend – kamp Menina
PRESTAVLJENO:  3.-5. junij 2022

7. Camp-let vikend – Kamp Sončni gaj
Terme Banovci, 4.-6. JUNIJ 2021

Šotorske prikolice v MB Europarku
Prestavljeno - nov datum sporočimo 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100