Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

ogrevanje z ir paneli ekosen
Vnesite v vaš dom prijetno toploto, ki bo tudi v najbolj hladnih dneh blagodejno vplivala na vaše počutje.

Predstavljamo vam preizkušeno IR-tehnologijo ogrevanja s toplotnim valovanjem oz. infrardeče ogrevanje (IR-ogrevanje). Kot pionirji v Sloveniji in hkrati največji ponudniki tovrstne tehnologije smo opremili že več kot 1000 objektov. Za nami stoji število zadovoljnih naročnikov, ki se vedno znova navdušujejo nad novo tehnologijo ogrevanja v Sloveniji.

[Promocija]

Kako IR-paneli delujejo?

Infrardeča oblika energije je del naravnega spektra in kot taka izjemno ugodno vpliva na nas. Energija se v prostoru takoj pretvori v toploto, zato se prostor segreje zelo hitro.

S toplotnim valovanjem oz. infrapaneli paneli ne segrevamo zraka, ampak trde površine, predmete, zidove in ljudi v prostoru, ki so v dometu panela. Tako vam ob steni ne bo več hladno, vaše noge pa bodo vedno tople, saj je toplota v prostoru razporejena enakomerno.

S tem preprečimo tudi gibanje toplega in hladnega zraka v prostoru, ki dviguje prašne delce. Toploto lahko uravnavamo s termostatom ali regulatorjem IR Sun v vsakem prostoru posebej. Prostor, ki ga ogrevate, se ne bo ohladil še dolgo potem, ko boste infrapanele že izključili.

Z IR-tehnologijo boste odpravili vlago in plesen ter s tem lajšali bolezni dihal, pa tudi bolečine v mišicah in sklepih. Ta inovativni in naravni sistem ogrevanja je
zdrav in tako primeren za vse, predvsem za tiste, ki veliko sedijo, ali starejše, saj povečuje telesno energijo.

Prednosti, ki jih prinaša ogrevanje z IR-tehnologijo

Ob nizki investiciji lahko prihranite do 65 % stroškov ogrevanja. Ta tehnologija odpravlja plesen in preprečuje nastanek vlage ter s tem ohranja izolacijo v prostoru.

Panelni sistem ogrevanja dokazano pozitivno vpliva na zdravje in počutje ter ob tem daje naraven občutek toplote.

Zaradi kakovostnih materialov je življenjska doba panelov do trikrat daljša od klasičnih sistemov ogrevanja. Poleg tega ne potrebuje nobenega vzdrževanja, saj nima občutljivih delov.

Upravljanje je zelo enostavno, termostat pa omogoča enostavno in natančno uravnavanje toplote. Tudi montaža je enostavna in brez posegov v prostor. Naši strokovnjaki pa bodo svetovali o poziciji namestitve panela, saj se s tem doseže največji izkoristek energije.

Videz infrapanelov je zasnovan tako, da so v prostoru skoraj neopazni.

Uporaba IR-tehnologije

V zadnjih 60 letih je bil razvoj usmerjen predvsem v fosilna goriva, ki postajajo vse dražja. Danes pa je tukaj tehnologija, ki učinkovito pretvarja električno energijo v toplotno in je primerna za osebno ter poslovno uporabo.

Sistem IR-ogrevanja je primeren za vse vrste objektov kot osnovno ali dodatno ogrevanje.

Ali je IR-ogrevanje res najbolj ekonomično?

Da, IR-ogrevanje je najbolj ekonomično in prihranki so lahko izjemni. Če se trenutno ogrevate na elektriko z navadnimi radiatorji, na olje ali utekočinjen plin, imate staro peč na zemeljski plin ali drva, ne uporabljate vseh bivalnih površin, potem boste lahko prihranili tudi več kot polovico vašega letnega zneska za ogrevanje, dokazljivi prihranki uporabnikov segajo do 70 odstotkov.

Če kupujete novogradnjo, so lahko vaši prihranki še večji, saj lahko prihranite do 70 odstotkov pri investiciji v ogrevanje in druge vzdrževalne sisteme. Vse to je izračunljivo dejstvo, če gledamo skupne stroške lastništva ogrevalnih sistemov, ki vključujejo vzdrževanje, porabo, dobo uporabnosti in investicijo.

ogrevanje z ir paneli ekosen

Kaj omogoča tolikšno učinkovitost?

Pogosto se vprašamo, ali ne gre za zavajanje kupcev, saj so kilovati elektrike dražji kot kilovati drugih energentov. Toda zaradi drugačne dinamike
prenosa toplote je manj izgub in s tem manj vklopov IR-grelnega telesa. To je dejstvo, ki se kaže pri vseh uporabnikih po vsem svetu.

Narejene so tudi znanstvene študije, ki dokazujejo večjo učinkovitost IR-ogrevanja pri nadomeščanju toplotnih izgub. Vse razloge je nemogoče na kratko opisati, ker gre za zapleteno dogajanje, vendar lahko povzamemo ključne:

 • Ugodna cena električne energije in njen skoraj 100-odstotni izkoristek. Električna energija se skoraj v celoti spremeni v toploto, ki segreje prostor. Tako ni nobenih izgub skozi dimnik in cevi.
 • Ob zračenju nastane manj izgub, saj ogreti predmeti dlje zadržujejo toploto v prostoru, kar pomeni, da se IR-paneli Sunlife veliko manj časa vklapljajo kot pri klasičnem električnem konvekcijskem sistemu ogrevanja.
 • Sistem je zaradi lokalne narave izjemno odziven, kar se pozna predvsem v prehodnem obdobju ali občasni uporabi prostorov.
 • Večji učinek izolacije zaradi sušenja sten. Dejstvo je, da vlažni zidovi v nekaterih primerih zmanjšajo učinek izolacije do 50 odstotkov.
 • Vsak prostor je individualno krmiljen in v vsakem porabimo, kolikor potrebujemo, vsaka soba dobi ravno toliko energije, kot je potrebuje,
  brez izgub.
 • Ko termostat pokaže npr. 21 stopinj Celzija, imajo približno to temperaturo tudi okoliški predmeti. Tako občutimo resnično toplotno ugodje,
  saj nimamo več hladnih sten, kar bi nam črpalo toploto iz našega telesa, saj se ta vedno giblje od toplega proti hladnemu. Zato ni potrebe po
  »navijanju« termostatov, da nam je toplo.

Popolna regulacija za IR-grelne panele

Običajno so IR-grelni paneli opremljeni s klasičnimi termostati, ki pa so znani po nihanju temperature – preden termostat zazna spremembo
temperature, se lahko namreč prostor ohladi ali segreje za več kot 1 °C. Pri tem prihaja do večjih izgub – večje porabe električne energije.

Ekosen je tudi za to težavo našel rešitev – razvil je namreč edinstven regulator toplote IR SUN, prilagojen IR-grelnim panelom.

Zazna temperaturna nihanja v prostoru, zračenje, oddajnike toplote (na primer pečico) – in temu primerno prilagodi ogrevanje. Tako ne prihaja do razlik v temperaturi, IR-grelni paneli delujejo bolj enakomerno in zato dodatno prihranimo – IR-ogrevanje pa se spremeni v najbolj učinkovit, odziven in varčen način ogrevanja.

Regulator lahko priključimo na vse tipe IR-grelnih panelov.

ogrevanje z ir paneli ekosen sunlife

Ogrevanje z IR-sistemom SUNLIFE

 • predmeti in stene ostanejo suhe in oddajajo toploto
 • infratoplota deluje pozitivno na počutje
 • ugodna cena ob nakupu in majhna poraba energije med delovanjem

ogrevanje z ir paneli ekosen obicajni sistem

Ogrevanje z običajnim sistemom

 • kroženje zraka omogoča dvigovanje prahu
 • temparaturne razlike v prostoru povzročajo prepihe
 • vlažen zrak kondenzira na stenah, omogoča rast plesni in povzroča poškodbe sten

 

Za več informacij nas obiščite na www.ekosen.si ali www.irsun.si.

ogrevanje z ir paneli ekosen logo

ogrevanje z ir paneli ekosen oglas

 

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2024

 

10 let Kampirajmo skupaj!

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

arhiv gumb

 

 

DOGODKI

10 let Kampirajmo skupaj!
Kamp Velenje, 7.-9. 6. 2024

Že 8. Camp-let vikend je za nami 
Menina 2022, Zgornja Savinjska dolina

8. Camp-let vikend – kamp Menina
PRESTAVLJENO:  3.-5. junij 2022

7. Camp-let vikend – Kamp Sončni gaj
Terme Banovci, 4.-6. JUNIJ 2021

Šotorske prikolice v MB Europarku
Prestavljeno - nov datum sporočimo 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100