Hobby 60    Camplet 60    Isabella 60    Cabanon šotorske prikolice in glamping šotori    Comanche 60    Crespo 60

moto nautika gumijasti coln

Kampiranje je odličen način, da se družina še tesneje poveže v hitrem tempu življenja. Na dopustu brez televizije, računalnikov in mobilnih telefonov bo ostalo dovolj časa za pogovore, družabne igre, spoznavanje narave in morda celo lovljenje rib v reki ali morju.
[Besedilo in foto: Moto nautika]

Ljubezen do narave je eden najpogostejših razlogov za kampiranje. Otroci se hitro seznanijo z rastlinami in živalmi, sami pa se lahko naučite raznih spretnosti, ki jih prej sploh niste poznali. Marsikdaj se poraja vprašanje, kako preživeti čas zunaj samega kampa. Celodnevno poležavanje na plaži kaj hitro postane dolgočasno in »robinzonski« čut hitro išče alternativne rešitve.

Odpeljite svojo družino na pustolovsko dogodivščino in skupaj odkrijte skrite zalive ter nedotaknjene plaže oddaljenih otočkov. Izberite svobodo, kjer ne potrebujete lastnega parkirnega prostora, saj lahko »parkirate« na vsaki obali, poiščite hladno senco  borovcev in se naužijte svežega vonja morja. Vendar, kako?

Zavzame le malo prostora

Med slovenskimi družinami so vedno priljubljenejši gumenjaki, ki jih je mogoče preprosto zložiti in v prtljažniku avtomobila ali avtodoma odpeljati s seboj na dopust. Zložljiv gumenjak ima največjo prednost prav v zložljivosti. Popoln za prevažanje na morje, do šotora, prikolice ali avtodoma in popoln za transport do obale, saj ga lahko nesete v torbi z nosili, razstavi oziroma zloži pa ga lahko ena sama oseba.

Gumenjaki so zelo priljubljeni tudi med športnimi navdušenci (vleka s tubo), zagotovo pa poletnih počitnic še dolgo ne bodo pozabili otroci.

Nakup napihljivega čolna je zelo primeren za navtičnega začetnika. Gre namreč za ugoden, zelo primeren, praktičen in varen čoln za raziskovanje neznanih obal in kratkih izletov, zadovoljil pa bo tudi potrebe izkušenejših pomorščakov.

Stabilen, varen in izjemno ploven

Glavna prednost gumenjakov je v napihljivi plovni tubi. Najpomembnejši del vsakega napihljivega čolna je, da postane dvakrat širši, kar dodatno poveča stabilnost. Kombinacija plovne tube s srednjim ali globokim V-dnom ustvarja izjemno plovnost. Sprednji del gumenjaka je privzdignjen, kar onemogoča valovom, da vdrejo  v notranjost čolna in nam s tem daje dodaten užitek v hitrejši vožnji. Gumenjak ima tubuse iz več komor. Ti so nepotopljivi in hkrati ščitijo plastične dele. Čoln zagotavlja popolno varnost, nosilnost in kapaciteto potnikov, za kar dodatno poskrbi tudi napihljiva kobilica. Stabilnost gumenjaka je izjemna, z nizko težo pa pridobimo na preprostosti uporabe.
Glavni materiali trupa so lahki in fleksibilni. Gumenjak je zaradi tega lahek, prenosen in enostaven za skladiščenje ter prevažanje.

moto nautika gumijasti coln

moto nautika gumijasti coln

 

Kaj pa vzdrževanje?

To je enostavno in še ena od prednosti čolna. Tega lahko po končani sezoni temeljito speremo s sladko vodo ter ga napihnjenega shranimo v prostoru, ki ne sme biti preveč hladen. Ker za zložljivi gumenjak uporabljamo izvenkrmni motor, je tega priporočljivo hraniti pri pooblaščenem serviserju, v najslabšem primeru pa po vsaki končani sezoni opraviti vsaj konzervacijo.

Kakšnega izbrati?

Pri nakupu je treba biti pozoren na dolžino in ustreznost gumenjaka glede na potrebe. Slovenski kupci se najpogosteje odločajo za manjše gumenjake, največkrat dolžine tik pod tremi metri in z izvenkrmnim motorjem do 5 konjskih moči (3,7 kilovata), saj zanje slovenska zakonodaja ne predpisuje registracije.

Treba je še omeniti, da lahko takšen gumenjak upravljate tudi brez motorja. V paketu vam proizvajalec zagotovi dodatna vesla, nožno tlačilko, kit za popravilo ter navodila za uporabo. Vedno pa imate tudi možnost, da v paket vključite še prenosne torbe v velikosti 0,6 m x 0,80 m, s čimer si zagotovite veliko dodatnega prostora za šotor, spalne vreče, potovalke in celo prigrizke za piknik za vašo družino.

Delite svojo ljubezen do našega planeta in čudovitega okolja ter si popestrite dopust z navtičnim priokusom.

www.ranieri.si
www.grandboats.si

 

moto nautika gumijasti coln oglas

 

 

ŠE VEČ ZANIMIVIH VSEBIN

 

Veliki Fredomov katalog camping in karavaning opreme 2024

 

10 let Kampirajmo skupaj!

 

Camp let sLOVEnija Facebook skupinaPRIDRUŽITE SE
Facebook skupini
CAMP-LET sLOVEnija

kjer lahko poklepetate z navdušenimi uporabniki Camp-letk in iz prve roke izveste vse, kar vas zanima o Camp-letkah.

 

 izjemno zložljivo pohistvo za kampiranje crespo

AKTUALNE NOVICE

arhiv gumb

 

 

DOGODKI

10 let Kampirajmo skupaj!
Kamp Velenje, 7.-9. 6. 2024

Že 8. Camp-let vikend je za nami 
Menina 2022, Zgornja Savinjska dolina

8. Camp-let vikend – kamp Menina
PRESTAVLJENO:  3.-5. junij 2022

7. Camp-let vikend – Kamp Sončni gaj
Terme Banovci, 4.-6. JUNIJ 2021

Šotorske prikolice v MB Europarku
Prestavljeno - nov datum sporočimo 

arhiv gumb

 

 

 

SPREMLJAJTE NAS

fb

FREEDOM
center
 

youtube

FREEDOM
center
 

 

avtodom

 

hobbycomanche

 

campletisabella

 

cabanoncrespo

KONTAKT

FREEDOM center
Mariborska cesta 200/a
3000 CELJE
 
map
 
telefon
+386 (0)41 739 688
+386 (0)31 688 877

+386 (0)64 119 100
 
cas
DELOVNI ČAS
marec - avgust
pon-pet: 9:00 - 17:00 
1. teden v avgustu - kolektivni dopust
september - februar
pon-pet: 9:00 - 16:00

Sobota in izven delovnega časa - po dogovoru.
 
info

SPLOŠNE INFORMACIJE

info@freedom-center.si
servis

SERVIS

servis@freedom-center.si
064-119--101
trgovina

TRGOVINA / OPREMA

oprema@freedom-center.si
064-119-100